Denizlerin İncisi ve Gümüş

Denizlerin İncisi ve Gümüş

 

 

 

Kadınların takı konusunda her zaman kendilerine uygun olan bir öncelikleri vardır. Kimisi renkli taşlardan, kimileri renkli taşlardan, kimileri soluk renklerden, kimileri de canlı renklerden hoşlanır. Bütün bu seçimlere uygun olarak her insanın vücuduna yakışacak düzeyde takılar ve tasarımlar bulunmaktadır.

Kadınların ve de denizlerin incisi takılarda her zaman göz kamaştıran ve herkes tarafından daima tercih edilen bir takı taşı olmuştur. İnci beyazlığıyla saflığı temsil etmesiyle birlikte, takılarda da zerafeti temsil etmektedir. Bulunması kolay olmayan bu değerli taş denizlerin derinliklerine ulaşılarak çıkarılmakta ve kadınların takılarında ve vücutlarında zarifliği temsil etmektedir.

 

 

 

Saflığın Temsili İnci'nin Özellikleri

 

Zarafetin temsili ve denizin en kıymetli taşı olan inci, tamamen saf, organik bir bileşiktir. Denizlerde yaşayan istiridyeler ya da tatlı su içerisinde bulunan midyeler tarafından meydana getirilmektedir. İstiridye veya midelerin içerisine denizde bulunan kum ya da taş gibi maddeler girdiği zaman bu canlılar savunma mekanizması olarak onların etrafını salgılar ile kaplar ve ortalama on yıl kadar süre içinde salgı içindeki taş veya kum inciye dönüşür.

Çok sert olmayan bu doğal taş pembe, bej ya da beyaz renkli olmaktadır. Ve çok nadir olarak da siyah renkte olabiliyorlar. İncilerin değerlerini boyutları, simetrileri, leke durumları ve de renkleri belirlemektedir. Kimi zaman ise inciler yapay uyarılarla üretilir, bu oluşumların süresi de 7 yıl kadardır.

 

 

İnciler ve Tarihteki Yeri

 

İnciler eski Yunan dönemlerinden bugüne kadar hep değerli taş olmuştur. Mitolojik kahramanlar özel günlerde birbirlerine inciden yapılmış takılar hediye etmekteydiler. Tanrılara layık görülen bu değerli taş ayrıca doğurganlığın simgesi olarak da biliniyor.
Yunanlar tarafından evliliği, Sümerler tarafından doğurganlığı, Eski İran dönemlerinde de bekareti temsil etmektedir. Ayrıca bereketi temsil de eden doğal taş inciler yeni evlenen çiftlere hediye edilerek mutluluk ve huzur dilemek anlamı taşımaktaydı, gözyaşının durulmasını simgelesin diye hediye ediliyordu.
 

 

İnci ve Gümüş

 

Gümüş takılar her zaman asil duruş sergilemektedir. Gümüşün kendine has olan rengi ve parlak duruşu insanların gözlerinde ışıltı sağlamakta ve gümüş belirli taşlarla süslenerek takılar üretilmektedir. Üretilen bu takılar her zaman tercih edilmekte ve özel günlerde insanların kurtarıcısı olmaktadır.

Usta eller tarafından çizilip üretilen takı modelleri gümüşün muhteşem parlak güzelliğiyle bir araya gelir ve üzerine bir de saflığın temsili olan inci ile taçlandırılarak ortaya göz kamaştıran sanat eserleri çıkar. Gümüş ve incinin uyumu, saflığın ve temizliğin uyumu gibi bir bütün oluşturarak, usta tasarımlarla gözler önüne serilir ve özel günlerin kadınlar için vazgeçilmez takılarını oluşturur.

 


Gümüş Değerinde Bilgiler

25 Ekim 2019

 

Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR