Sahte Gümüş Takı Nasıl Anlaşılır?

Sahte Gümüş Takı Nasıl Anlaşılır?

 

Gümüş, her türlü cilt tonunu tamamlayan çekici ve sofistike bir metaldir. Gerçek gümüş, altın kadar pahalı değildir, ancak gümüş satışı için çok büyük bir pazar vardır. Gümüş, genç tüketiciler arasında özellikle popülerdir.
Ne yazık ki, gümüş takılar söz konusu olduğunda, tonlarca sahte takı var.

Sahte taşlı gümüş takıları tespit edebilmek önemlidir. Satıcılar genellikle bu pazardan yararlanır ve gerçek gümüş fiyatına sahte gümüş satarlar. Bu yazımızda sahte gümüş takıları nasıl tespit edeceğinizi bildirecek bazı faktörleri karşılaştıracağız.

 

 

Onaylı Damgası

 

Tıpkı altın gibi, gerçek gümüşün küçük bir pul veya gravür içermesi gerekir. Bu pul, yapıldığı tarih ve gümüşçü ile ilgili bilgiler içermektedir. EPNS okuyan bir damga "elektro kaplama nikel gümüş" anlamına gelir, yani gümüş olduğunu bildirir.

 

 

Saflık Seviyesi

 

Saf gümüş kendi başına uzun ömürlü mücevherlerde kullanılamayacak kadar yumuşak olduğundan sertleşmesine ve dayanıklı kalmasına yardımcı olmak için alaşımlarla karıştırılmıştır. Gerçek gümüş takılar en az % 92,5 saf gümüş, geri kalan kısım ise diğer metal alaşımlarından yapılmış olmalıdır. Saflık seviyesi normal olarak mücevher parçası üzerindeki “.925” gravürü ile gösterilir. Gümüş kolye, toka ve yüzüklerin arkasındaki bu damgayı arayın.

 

 

Gümüş Kaplamadan Uzaklaşın

 

Gümüş kaplama takı genellikle gerçek gümüş değildir. Gümüş kaplama karardığında veya yıpranmaya başladığında, altındaki gerçek metali ortaya çıkarır. Bu metallerin bazıları cilt döküntülerine ve metal alerjilerine neden olabilir.

 

 

Nitrik Asit Testi

 

Sahte taşlı gümüş takıları tespit etmenin bir başka yolu da onu nitrik asit içinde test etmektir. Bu, yerel bir kuyumcu tarafından yapılabilir ancak evde de yapılabilir.
Bir nitrik asit testi normalde mücevher parçasının farkedilmeyen bir alanında yapılır. Yüzey kaplaması silinene kadar alanı iyice ovalayın. Bölgeye birkaç damla nitrik asit koyun ve birkaç dakika bekleyin. Sıvı bulanık griye dönerse, madde gümüş rengidir. Sıvı yeşile dönerse, madde gümüş kaplıdır.

Unutmayın, gümüş takılar asla% 100 saf gümüşden oluşmaz. Gümüş, dayanıklı ve uzun ömürlü olması için alaşımlarla karıştırılmıştır. Gerçek gümüş takılar almanızı sağlamanın en güvenilir yolu, jeluxsilver.com gibi güvenilir bir satıcıdan satın almaktır.

 


Gümüş Değerinde Bilgiler

12 Ekim 2019

Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR