Takıda Kullanılan Gümüş Çeşitleri

Takıda Kullanılan Gümüş Çeşitleri

 

Kuyumculuk piyasasında bugün birçok gümüş türü bulunmaktadır. Müşterilerinizi gümüş kalite standartları konusunda eğitmek için mücevherlerde kullanılan gümüş türlerini tanımak önemlidir. Aşağıda, dünyadaki kuyumculukta kullanılan birçok gümüş metalin bazı tanımları ve karşılaştırmaları bulunmaktadır.

Kuyumculukta kullanılan gümüşün genellikle bir alaşım olduğunu anlamak önemlidir. Bu, periyodik tablodaki birkaç başka metal ve element ile karıştırıldığı anlamına gelir.

 

 

999 Ayar Gümüş

 

İnce gümüş, saf gümüşe en yakın metaldir. % 99,9 saflığı gösteren, 999 olarak tanımlanmıştır. Kalan % 0.1 ise önemsiz miktarda eser elementlerden oluşmaktadır. İnce gümüş, parlak sterlin cilasına kıyasla daha donuk görünür. İnce gümüş yumuşaktır ve nispeten kolay çizilir. Bu nedenlerden dolayı, ince gümüş takılar, diğer parçaları kadar çok ​​değildir.

İnce gümüşün faydaları, oluşumunun kolay olması ve kararmaya karşı oldukça dirençli olmasıdır. Yumuşak bir metal olduğundan, ince gümüş en çok kaba aşınmaya daha yatkın olan yüzükler veya bilezikler yerine küpeler veya kolyeler için kullanılır.

 

 

0,925 Ayar Gümüş

 

Bu gümüş, çoğu dünya pazarında kuyumculuk kalite standardıdır ve bu da kuyumculukta kullanılan gümüş türlerinin en yaygın olanıdır. Gümüş,% 92,5 gümüşden oluşan bir alaşımdır. Kalan% 7.5 ise genellikle bakırdır, ancak nikel gibi diğer metaller de bazen kullanılır. Diğer metaller gümüşe dayanıklılık, kuvvet ve parlaklık katar.

Gümüş rengi parlaktır ancak kararmaya meyillidir. Gümüş, ince gümüşden daha sert olmasına rağmen, diğer birçok metalle karşılaştırıldığında hala oldukça yumuşaktır. En yaygın kalite damga .925 olandır.

 

 

Argentium Gümüş ve Kararmaz Alaşımları

 

Karartmayan alaşımlar piyasa için nispeten yenidir. Argentium bu alaşımların bir markasıdır, ancak benzer olan başkaları da var. Bu alaşımlar, gümüş içeriğinde biraz daha yüksek olan, minimum% 92,5 gümüş içerir. Kalan kısım bakır ve germanyum elementinin eklenmesinden oluşur. Germanyum, alaşımı daha sert ve kararmaz hale getirir.

Kararmayan alaşımlar, uzun süre aşırı koşullar altında kararmaya devam edebilir, ancak normalde sterlinden daha az bakım gerektirecektir. Argentium, sterlinden çok daha pahalıdır. Kalite damgasını hala .925 olduğundan sterlini ayırt etmek zordur. Üreticiler, Argentium® işaretini kullanma yetkisi almak için başvuru sürecinden geçebilir, ancak bu damga, büyüklüğü nedeniyle birçok mücevher parçası için kullanışsızdır.

 

 

Gümüş Dolgulu

 

Gümüş dolgulu, gümüş fiyatlarının artması sırasında ortaya çıkan yeni katmanlı bir metaldir. Metal içeriği malzeme boyunca aynı olmadığı için bir alaşım değildir. Dolgulu gümüş, ağırlık olarak% 5 veya% 10 ayar gümüştür, pirinç çekirdeğine ısı ve basınçla kaynaşır. Gümüş dolgulu katmanlı bir metal olduğu için döküm yapılamaz.

Gümüş katman, gümüş kaplamadan daha kalındır, ancak bu hala çoğu katı gümüş alaşımından çok daha düşük kaliteli bir üründür. Gümüşün fiyatı düştüğü için, bu metal piyasada daha az yaygındır. Şu anda gümüş dolgulu parçalar için yasal olarak onaylanmış bir kalite damgası standardı yoktur.

 

 

Gümüş Kaplı

 

Gümüş kaplama, yüzeye uygulanan çok ince bir gümüş kaplamalı metal bir üründür. Kuyumculukta ince gümüş kaplama olarak tanımlansa bile, toplam gümüş içeriği küçük bir yüzdedir. Kararır ve sonuçta altındaki metali açığa çıkarmak için aşınır.

 

 

Nikel Gümüş

 

Nikel gümüş, çoğunlukla nikel ve çinko ile birleştirilmiş bakırdan oluşan bir metal alaşımıdır. Gümüş görünüme benzeyen ucuz bir metaldir. Nikel gümüşü kostüm mücevherlerinde kullanılır, ancak birçok kişi nikele alerjisi olduğu için açıkça işaretlenmeli ve nikel alaşımı olarak tanımlanmalıdır.

 


Gümüş Değerinde Bilgiler

16 Ekim 2019

Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR