Gökyüzünün Yansıması Turkuaz Taşı ve Gümüş

Gökyüzünün Yansıması Turkuaz Taşı ve Gümüş

 

Gümüş takılar, kadınların özellikle tercih ettiği ve özel günlerde kadınların şıklığına parlaklık katan bir detaydır. Takılar kadınların önemsediği ve onlar için önemli olan bir detaydır. Her elbiseye uyacak olan, her saç modeliyle gidecek ve takıldığı zaman kişiye zariflik katan bir çeşittir gümüş takılar. Gümüş, ustalar tarafından işlenmekte ve ince, özel tasarımlar ile müşteriye sunulmaktadır. Kimi zaman özel olan tasarımlara özel, doğal taşlar eklenmekte ve gümüşün kendi saf rengine farklı renkler de eklenerek ortaya göz kamaştıran sanat eserleri çıkmaktadır. Turkuaz taşı da tasarımlarda kullanılan taşlardan bir tanesidir. Rengini gökyüzünden alan bu taş adını da renginden almaktadır. Turkuaz renkli olan bu turkuaz taşı gümüşle birleşerek ortaya çok şık takılar çıkmaktadır.
 

 

Turkuaz Taşı Nedir?


Turkuaz taşı opak olan bir taştır ve kendi içlerinde kalitelere göre ayrılmaktadır. Örneğin içinde çizgileri görünmüyorsa, tamamen gök mavisi rengiyle kaplıysa en kaliteli olanı sizde demektir. Fakat kimi zaman görselliği açısından da ilgi çekecek şekilde olup, içerisinde renkli (bu renk genel olarak altın rengidir) çizgiler barındıran taşlara da denk gelinebilmektedir. Hem yarattığı etkilerle hem de rengiyle en değerli taşlardan sayılan bu taş birçok mücevher yapımında kullanılmış fakat günümüzde sentetik olarak üretilmesi sebebiyle gerçeğinden ayırt edilmekte zorlanılmış ve değer kaybetmeye başlamıştır. Çok sık rastlanmayan turkuaz taşı Türk taşı olarak dünyaya yayılmıştır. Bu ismini de Fransızlar Haçlı Seferleri sırasında vermişlerdir.
 

Turkuaz Taşının Özellikleri


Gök mavi renge sahip olan turkuaz taşı içinde su bulunduran bir doğal taştır. İçinde su bulunduğu için güneşten ve yüksek ısıdan korunmalıdır. Korunmadığı takdirde içindeki suyu dışarı atabilir ya da çevredeki su gibi sıvı maddeleri emebilir. Hatta bu sebeple renk değiştirebilmektedir. Bütün bunlardan dolayı da özellikle yaz aylarında güneşten ve sıcaklıklardan korumalısınız. Dayanıklılık olarak dış basınçlara karşı dayanıklılığı yüksektir fakat sıvılarda ve kimyasallarda bozunmaya uğrayabilir.
 

Turkuaz Taşının İnsan Vücuduna Etkileri


Çok kıymetli olan turkuaz taşı piyasada ve doğada bulunan en güçlü taşlardan birisidir. Bu taş insanların ruhlarına dokunan bir taştır ve insanlarda iletişim, sadık olma ve dostluk gibi duyguları insanlara aşılayan bir taştır. Ayrıca inanılan inançlardan birisi de nazardan koruduğuna dairdir. Turkuaz taşı kemiklerin gelişimine olumlu etkilerde bulunur ve de kemik erimesi rahatsızlığının tedavisinde kullanılır. Kafatasının etrafında yapılan tedaviler ile migrene karşı koruyan bu taş solunum yollarını temizlemede, öksürüğü azaltmada etkilidir. Ayrıca tansiyonu dengeleyen bu taş kişilerin gençleşmesini ve ruhlarının hep genç kalmasını sağlamaktadır.
 

Gümüş ve Turkuaz Taşı


Gümüş takıların vazgeçilmez maddelerinden birisidir. Gümüşün ince el işleriyle işlenmesi ile ortaya çıkan özel tasarımları gümüşün parlaklığı ve turkuaz taşının mavi tonu ile birleştirerek göz alıcı ürünler ortaya çıkmaktadır. Gümüşün kendi has parlaklığına kendine özel rengine mavinin en doğal tonunun eklenmesi ile ortaya muhteşem görüntüler çıkmaktadır. Günün gözdesi olabilmek için gümüş ile turkuaz taşının bir araya çıkardığı eserleri deneyin ve kendinize en uygun olanı istediğiniz şekilde kullanın.

 

 


Gümüş Değerinde Bilgiler

02 Ocak 2020

Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR