Gümüş Suyunun Faydaları

Gümüş Suyunun Faydaları

 

Çok eski tarihlerde, bilim ve teknoloji bu kadar çok gelişmemişken, insanlar otları, taşları vs. birçok maddeyi ilkel yöntemlerle karıştırıp, birleştirip farklı amaçlarda kullanmaktaydı. Gümüş de farklı amaçlarda kullanılan maddelerden birisidir. Özellikle sağlık alanında çok faydası olduğuna ve hastalıklara bile iyi geldiği düşünülmekteydi. Fakat yararları olduğu gibi zararları da vardır. Daha doğrusu gümüşe karşı alerji olunmadığı sürece herhangi bir zararı yoktur.

Gümüşün zararı gümüşe alerji ile birlikte gelmektedir. Gümüş takıların ve gümüş suyu adı verilen maddenin birçok farklı faydası bulunmaktadır. İnsan vücudunda türlü türlü etkileri bulunan gümüş suyunun faydaları saymakla bitirilemez.

 

 

Gümüş Suyu Nedir?

 

Bir sıvı içerisinde asılı olarak kalmış olan gümüşlere koloidal gümüş denilmektedir. Koloidal gümüş içerisinde asılı duran gümüşlerin boyutları değişiklik gösterebilmektedir. Boyutlar kii zaman çok büyük kimi zaman ise küçük hatta nano boyutunda olmaktadır. Nano boyutunda olan gümüşlerin bulunduğu sıvıya gümüş suyu adı verilmektedir.

Modern dönemde ve modern tıpta enfeksiyonlara karşı kullanılan bir maddedir gümüş suyu ve sağlıksal anlamda daha birçok farklı faydası olduğu bilinmektedir. Gittikçe popüler hale gelen gümüş suyu enfeksiyon tedavileri yanı sıra antibiyotik görevi de görmektedir. AIDS ve tüberküloz gibi tehlikeli ve ölümcül hastalıkların bile tedavisinde kullanıldığı görülmekte ve faydalı da olduğu düşünülmektedir.

 

 

Gümüş Suyunun Faydaları

 

Gümüş suyunun birçok farklı konuda etkisi ve faydası olduğu bilinmektedir. Sedef hastalığı gibi bir hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır ve etkili olduğu da çok sık görülmüştür. Saçların hızlı uzamasını sağladığı da kök hücrelere yaptığı etkiler ile görülmektedir. Radyasyona karşı büyük bir koruma görevi görmekte olan gümüş suyu ishal tedavisinde kullanıldığı gibi diğer tüm sindirim sistemine de etki eder ve sistemi düzenler.

Hepatit B ve C gibi hastalıkların başlangıçlarında geçirdiği düşünüldüğünden tedavide sıkça kullanılmaktadır. Ayak mantarına iyi gelmekte ve kulak enfeksiyonlarında da damla olarak kullanılmaktadır. Antibakteriyel bir madde olduğu için de özellikle mutfak ve banyo gereçlerinde temizlik anlamında kullanılabilmektedir. İçinde bulundurduğu metal özellikleri ile fazla iletkendir ve insan vücudundaki stresi de dışarı akıtmaktadır.

 


Gümüş Değerinde Bilgiler

01 Kasım 2019

Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR