Gümüş Takılar Üzerindeki Kararmanın Giderilmesi ve Önlenmesi

Gümüş Takılar Üzerindeki Kararmanın Giderilmesi ve Önlenmesi

 

Gümüş takı, havaya maruz kalması durumunda zamanla kararmaya başlar. Gümüş, % 92,5 gümüş ve bakır gibi % 7,5 sertleştirici alaşımlardan oluşur. Bu diğer metaller havadaki neme ve sülfürle reaksiyona girerek gümüş rengi kararmaya neden olur. Bu nedenle, gümüş çok fazla hava kirliliği ve yüksek nem oranına sahip bölgelerde daha hızlı kararır.

Saç spreyi, parfüm ve vücut losyonu gibi kimyasallar da kararma sürecini hızlandırabilir.Herhangi bir takıya sahipseniz, uzun süre tadını çıkarmak için, gümüş takılardaki kararmayı önleme ve saklama hakkında bilgi edinmek önemlidir.
 

 

Gümüş Takılardaki Kararmanın Önlenmesi


Gümüş takıların kararmasını engellemenin en etkili yolu, onu bir çanta veya temiz, kuru ve hava geçirmez bir kapta saklamaktır. Kararmaya sebep olan elementleri emmeye yardımcı olacak kabın içindeki mücevherle birlikte kararmaz bir şerit kullanmalısınız. Duşta, spa küvetinde veya yüzme havuzunda gümüş takıları kullanmayın.

Gümüş mücevherleri banyoda yüksek neme ve neme maruz kalabileceği yerlerde bırakmayın. Mücevherlerinizi takmadan önce ve bu ürünleri az miktarda kullanarak saç spreyi, parfüm ve losyonla teması en aza indirin. Gümüş takılarınızı çıkardıktan sonra, saklamadan önce yumuşak ve kuru bir bezle temizleyin.
 

Gümüş Takı Üzerindeki Kararmaların Giderilmesi


Gümüş takı üzerinde bir parça kararma belirtileri gösteriyorsa, daha uzun süre beklemeden derhal temizleyin. Gümüşün oksidasyonunu gidermek için, gümüş parlatma bezi kullanın. Kararma çıkmazsa, mücevheri ılık suyla yıkayın. Ilık suya birkaç damla yumuşak bulaşık deterjanı koyun, daha sonra mücevherleri suya batırın ve elde hafifçe yıkayın.

Değerli taşlar veya incilerden oluşan gümüş takılar için, yalnızca gümüş alanları temizlemek için yumuşak bulaşık deterjanı içeren bir iğne ucu kullanın.

Parçalarınız iyice durulandıktan sonra, saklamadan önce tamamen kuru olduklarından emin olun. Mücevher temizleme çözeltileri, gümüş takılardaki kararmayı gidermek ve önlemek için başka bir seçenektir. Bu çözeltiler, dokuları ve desenleri ortaya çıkarmak için oksidasyona sahip olan parçalarda bile, tüm oksidasyonları giderir.

Gümüşün yüzeyini çizebileceğinden lekeleri temizlemek için diş macunu veya kabartma tozu kullanmanız önerilmez. Gümüşünüzü temizlemek için ağartıcı veya aseton gibi sert kimyasallar kullanmayın; gümüşü daha donuk hale getirip yüzeyi mahvedebilirler.

Steril gümüş takılardaki lekelerin giderilmesi ve önlenmesinde en etkili yaklaşım, kararmayı önlemek için temiz ve kuru bir ortamda gümüşü uygun şekilde saklamaktır.

 

 


Gümüş Değerinde Öneriler

28 Ocak 2020

Etiketler: Gümüş Değerinde Öneriler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR