Gümüş ve Pırlanta Birleşimi ile Canlı Parlaklıklar

Gümüş ve Pırlanta Birleşimi ile Canlı Parlaklıklar

 

Gümüş her özel günde takıları süsleyen, takıların olmazsa olmazı haline gelmiş olan bir maddedir. Kendine has parlaklığı ve kendine özel olan rengiyle kolye, küpe, yüzük gibi takılarda ihtişamlı duracak ve gözleri üzerinize çekebileceksiniz. Gümüş takılar bazı kıymetli ya da özel özelliklere sahip olan taşlarla birleşerek ortaya sanat eserleri çıkacak ve kendinizi çok güçlü hissedebileceğiniz takılara dönüşerek bedeninizde yer alacak.

Gümüş takılarınıza markazit taşı ile daha bir canlılık ve daha bir parlaklık katarak vücudunuzda yer ayıracak ve gözleri üzerinize çekeceksiniz. Hem parlaklığı hem de ışığı yansıtmasıyla bilinen bu taş halk arasında bu özelliklerinden dolayı pırlanta kırıntısı olarak da bilinmektedir. Takıların vazgeçilmezi olarak anılan bu taş ayrıca kesim şeklinden dolayı siyah pırlanta olarak da anılabilmektedir.
 

 

Kuyumcuların Değerli Taşı Markazit ve Özellikleri


Markazit sülfatlar gurubundan olan ve takılarda hem parlaklığı hem de canlılığı sağlayan soluk sarı renge sahip olan değerli bir taştır. Fakat bu taş maden yataklarından çıkarılıp işlendiğinde beyaz rengine dönüşmektedir. Isıtıldığı zaman manyetik özelliklere sahip olmaktadır ve değerli olmasına rağmen kolay kırılabilen bir taştır.

Takılarda çok sık kullanılan markazit taşı belirli sıcaklık aralıklarında işlenebilmektedir bu nedenle de işleneceği ortamlara sıcaklık bakımından özellikle dikkat edilmektedir. Sertliğine bakıldığı zaman çok sert olmayan bu taş gümüş altın gibi değerli madenlerle birleştiği zaman muhteşem görüntüler ortaya çıkabilmektedir.
 

Markazit Taşının Sağlığa Yararları


Markazit taşı kan lekelerini temizleyebilmekte ve dalak bölgesini temizlemektedir. Ruhsal olarak çöküntüde hisseden insanlara markazit taşı ile sarılı olan takılar verilerek ruhsal pozitiflik kazandırılmaktadır. Yani bu taş ruhsal olarak da gelişim sağlamaktadır. Ayrıca bu taş parlaklığı ile de akılda parlaklık sağlamakta yani hafızayı güçlendiriyor.

Hafızayı güçlendirmesi ile birlikte de öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır. Sağlık anlamında birçok yarara sahip olan markazit taşı gümüş ile birleşerek görüntü güzelliği ile de insanların düşüncelerine pozitiflik katmaktadır.
 

Parlaklığıyla Göz Alan Markazit ve Gümüş


Gümüş kendine has rengi ve kalitesi ile bilinen ve takıların göz bebeği olan bir madendir. Markazit gibi parlaklığıyla bilinen ve bu sebeple de pırlanta kırığı olarak anılan bu taş ile birleşerek ortaya göz kamaştırıcı tasarımlar çıkmaktadır.

Tecrübeli ustaların ellerinden çizilen tasarımlar ve modeller ile gümüşün bir araya getirilmesi ve markazit taşı ile taçlandırılması sonucunda bulunduğunuz ortamın yıldızı olacağınız takılar meydana getirilmektedir.

 

 


Gümüş Değerinde Bilgiler

22 Ocak 2020

Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR