Gümüş ve Yeşilin Oluşturduğu Sanat

Gümüş ve Yeşilin Oluşturduğu Sanat

 

Dünyada çok değerli bir taş olarak bilinen zümrüt, mitoloji ve efsaneler anlatılırken sıkça adı geçen bir taştır. En bilinen ve en ayırt edici özelliği sahip olduğu yeşil renktir. Yeşil renginden dolayı eskilerden beri yağmur yağdırma özelliği olduğuna inanılmaktadır. Hem bereket getirdiğine inanıldığı için hem de mücevher olarak sayıldığı için çok kıymetli olarak bilinmektedir.

Birçok farklı alanlarda zümrüt hikayelere sahiptir ve farklı işlevlere sahiptir. Örneğin bazı kültürler evli çiftlerin 55. Evlilik yıl dönümlerinde hediye olarak bu taştan hediye edilmesi gerektiğine inanır. Ayrıca bir başka kültürde de şeytanın cennetten kovulurken alnından düşen taşın ve kutsal kadehlerdeki taşların zümrüt olduğuna inanılmaktadır.
 

 

Değerli Zümrüt ve Tarih


Tarihte çok değerli olarak bilinen ve takılar üzerinde kullanılan zümrüt, özel günlerde önemli kişilere hediye edilen takı ve aksesuarları süsleyen değerli bir taştır. Osmanlı döneminde padişahlar kılıçlarını bu taşla kaplar ve kılıçlarının görüntüsünü çok şehvetli yapmaktadır. Birçok dinde önemli bir yere sahip olan zümrüt aslında bütün güzelliğini ve bütün bu değerini yeşil renginden almaktadır. Öyle bir yeşildir ki bu yeşile bir ton olarak eklenmiş ve zümrüt yeşili olarak piyasada bilinmektedir.
 

Zümrüt Taşının Özellikleri


Zümrüt taşı maden olarak çıkarılırken üzerinde çatlaklar var olabilmektedir. Çıkarılan bu taşlardan çatlaksız olarak çıkartılabilenler daha değerli olmaktadır. Şimdi bu güzelliğiyle göz kamaştıran taşın özelliklerini inceleyelim:
 

  • Isıya dayanıklıdır fakat aşırı ısı taşın renginde değişikliklere sebep olmaktadır.

  • Zümrüt değerli olmasına rağmen kırılgan olan bir taştır.

  • Birçok ülkenin topraklarından çıkarılabilen bu değerli taşın en değerli olanları Zambiya topraklarından çıkarılmaktadır.

  • Zümrüt taşının sarı kırmızı ve yeşil renkli olanları da mevcuttur fakat bilindiği gibi en değerli olanları yeşil olanlardır.

Zümrüt taşının cennetten gelen bir taş olduğuna inanılmaktadır. Takılarda kullanılan bu taş, kullanıldığı takıları takan insanlarda pozitif etkiler bırakarak onlara iyiliği ve güzelliği aşılamaktadır. Cennetle bağdaştırılan bu taş, iyiliği, refahı ve de kötülüklerden korunmayı insanlara empoze etmektedir.
 

 

Zümrüt Taşının Sağlığa Etkileri

 

  • Genel olarak zümrüt taşının sağlık ve uzun ömür verdiğine inanılır.

  • İnsan vücudunda sistemleri kontrol etmekte ve düzenlemektedir. Vücudun en önemli olan organlarını (böbrek, kalp, karaciğer, beyin) kuvvetlendirir.

  • İnsan ilişkilerini güçlendirmekte ve insanlara karşı olumlu bakış durumunu sağlamaktadır.

  • İnsanlara yeterlilik duygusunu aşılar ve kendini her zaman güçlü hissetmeyi ve kendine karşı güven duymayı sağlar.

  • Genel anlamada insanlara iyi duyguları, sevgiyi yükler ve yaşama sevinci kazandırır.
 

 

Gümüş ve Zümrüt’ün Uyumu


Muhteşem ve özel tasarımlar ile zümrüt yeşilinin birleşimi ile ortaya göz alıcı gümüş tasarımlar çıkmaktadır. Gümüşün kendine has parlaklığı ve saf rengi ile zümrüdün dikkat çekici özel yeşilinin birleşimi, özel eller ile naif bir görüntüye kavuşmakta ve ortaya gözlerinizi ayıramayacağınız sanat eserleri çıkmaktadır. Takı severlerin, her özel günde, her renge ve her kıyafete uyumlu olabilecek olan özel rengiyle zümrüt taşı, gümüşlerinize canlılık getirecek ve sizi özel günlerin yıldızı yapacaktır.

 

 


Gümüş Değerinde Bilgiler

27 Aralık 2019

Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR