Oksitlenmiş Gümüş Takılar

Oksitlenmiş Gümüş Takılar

 

Oksitlenmiş gümüş takılar, basınçlı bir ortamda uzun süre oksijene maruz kalan gümüşten yapılmıştır. Geleneksel gümüşten farklıdır çünkü daha koyu renklidir ve çok az parlaklık gösterir. Oksitleyici parçaların etkisi hafif kararmış veya antika mücevher görünümündedir. Bu, gümüş takılar bilerek kükürt içeren havaya maruz kaldığında olur. Bu bileşik, gümüş sülfit, gümüşe koyu siyah bir sonuç veren, daha nostaljik görünümlü bir parçaya neden olan karartılmış yamalar oluşturur.

Saf gümüş genellikle lekelenmemesi için düzenli olarak cilalanmalı ve temizlenmelidir. Çok miktarda oksijene maruz kalacağı alanlara yerleştirilmemeli ve özel gümüş saklama kaplarına bırakılmalıdır. Okside gümüş takı etkilenmez ve kararmaz oksitlenmiş gümüş takı daha okside bir çalışma üstlenmenize izin verecektir.aOksitlenmiş gümüş takıların cilalanması veya temizlenmesi gerekmez ve her türlü ortamda bırakılabilir.

Gümüş sülfit oksitlenmiş gümüş takılardan kolayca çıkarılarak metalin parlaklığını geri kazanır. Aşındırıcı cilalar, gümüş sülfür birikimini giderir, cilaları geri kazandırır; bazıları maddeyi eritir, fakat aynı zamanda değerli metalin bir kısmını da sıyırır. Diğer cilalar orjinal kimyasal reaksiyonu tersine çevirir ve gümüş sülfiti normal, parlak gümüş haline getirir.
 

 

Oksitlenmiş Gümüş Takıları Sevmemiz İçin Üç Sebep


Okside gümüş, birçok kuyumcunun gümüşe siyah bir görünüm vermek için kullandığı bir işlemdir. Takıya antika veya kararmış bir görünüm verir. İşlem, temiz gümüş elde etmek ve kararma etkisini hızlandırmak için bir kimyasal madde kullanmaktan ibarettir.
 

  1. Temizleme konusunda endişelenmenize gerek yok. Çünkü zaten lekelenmiştir.
  2. Nostaljik bir görünüm sağlar.
  3. Mükemmel bir hediye olabilir.

 

 


Gümüş Değerinde Bilgiler

25 Aralık 2019

Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR