Yüz Şeklinize Göre Gümüş Küpe Seçimleri

Yüz Şeklinize Göre Gümüş Küpe Seçimleri

 

Aksesuarlar giyilen kıyafetlerin şıklıklarını tamamlayan hatta giysilerden daha çok ilgi çeken ve dikkat edilen şeylerdir. Özellikle kadınlar giydikleri kıyafetlerini takı gibi aksesuarlarla tamamlamakta ve şıklıklarını arttırmaktadır. Kıyafetleri seçerken nelere dikkat ediyoruz? Kişisel zevklerimiz ve kıyafetlerin giyileceği ortamları göz önünde bulundurarak kıyafet seçimi yapıyoruz. Bunların yanı sıra vücut yapısı da bu seçimde büyük rol oynamaktadır. Özellikle küpe seçimlerinde yüz şekli çok önemsenen bir durumdur.

Gümüş takılar herkes tarafından tercih edilen ve her ortamla uyuştuğu için de sevilen takı çeşitlerindendir. Gümüş küpe seçimi yaparken yüz şeklini mutlaka göz önünde bulundurmalıyız. Şimdi yüz şekillerine göre nasıl seçim yapıyoruz onu inceleyelim.

 

 

Oval Yüz Şekilleri İçin Seçim

 

Oval yüzler incelendiği zaman alnın çeneden daha geniş olduğu görülmektedir. Bu yüz tiplerinde yüzün en geniş çizgisinin elmacık kemikleri hizası olduğu görülecektir. Her küpe için en uygun olan yüz tipi oval tiplerdir. Gümüş halka küpe ya da büyük sarkan küpeler kullanılacak olursa da daha ağır duruşlu kıyafetler tercih edilmelidir. Aksi takdirde yüz şekli oval değil de uzun görünür.

 

 

Yuvarlak Yüz Şekli İçin Seçim

 

Yuvarlak yüzlerde burun hizasından çekilecek olan çizgi ile elmacık kemikleri hizasından çekilecek olan çizginin boyutu hemen hemen aynı olacaktır. Yuvarlak bir yüz şekli için en ideal olacak olan küpe çeşidi sarkan küpeler olacaktır. Ayrıca yüz tam yuvarlak gibi görüneceği için köşeleri olan tasarımlar ya da geometrik şekle sahip olan küpeler de yüzün görüntüsünü ve şeklini dengeleyecektir.

 

 

Kare Yüz Şekli İçin Seçim

 

Kare yüz şekillerinde alın hizası, elmacık kemiği hizası ve çene hizası aynı uzunluklarda gibi durmaktadır. Kare yüz tipi için en uygun olacak gümüş küpe tasarımı sallantılı uzun küpeler ya da sallantılı ama kısa küpeler olacaktır. Kare yüzler için genel olarak sallantılı küpeler tercih etmek geometrik açıdan da görselliği sağlayacaktır.

 

 

Kalp Yüz Şekli İçin Seçimler

 

Çene dar ama elmacık kemikleri çıkıntılı ya da yüksek olan bu yüz modelleri için halka küpe modelleri en çok uygun olanlardır. Genellikle dairesel formlarda olan gümüş küpeler bu yüz için ideal olan tasarımlardır.

Yüz şekline göre küpe seçimlerinde esas alınan konu denge konusudur. Yüz ile uyumlu ya da zıt olarak seçilecek olan küpeler yüzde dengeyi sağlayacaktır ve görsellik olarak da orantı oluşturup, göze güzel gelecektir

 


Gümüş Değerinde Öneriler

04 Aralık 2019

Etiketler: Gümüş Değerinde Öneriler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR