Bazı Takılar Cildinizde Leke Yapabilir

Bazı Takılar Cildinizde Leke Yapabilir

 

Sadece ucuza alınan takılar siyah veya yeşil lekeli cilde neden olmayabilir. Ancak gerçek şu ki, takınızın kalitesinin ne kadar yüksek olduğuna bakılmaksızın, yine de bu konuda hassas olmalısınız.

 

 

Takılar Lekeli Cilde Nasıl Neden Olur?

 

Hepimiz bir takının cildimizin yeşile ya da siyaha dönmesine neden olduğu deneyimi yaşadık. Metal alerjileri ve cilt rahatsızlıkları bazen bu çirkin işaretlerin nedeni olsa da, lekelenmenin çoğunun alerjilerle ilgisi yoktur.
Bazen kullandığımız ürünler veya takılarla karıştırılan metaller lekelerin nedeni olabilir. Bunlar, kuyumculukta sıkça kullanılan bazı metaller olabilir.

 

 

Yeşil Lekeler ve Bakır

 

Cildimizi günlük bazda çeşitli elementlere ve kimyasallara maruz bırakıyoruz. Bu maruz kalma cilt yağları, parfüm, sabun ve losyonlar gibi ürünlerden kaynaklanmaktadır.
Ancak bakır takılar takmayı seviyorsanız, yüzükleriniz hala parmaklarınızdayken, ellerinizi yıkamak gibi eylemleri bir kez daha düşünmelisiniz.

Bakır kimyasallara maruz kaldığında oksitlenir ve sonra yeşile döner. Ve tabii ki, eğer takıları uzun süre takarsanız, kararma cildinize geçerek yeşili bırakabilir. Ancak, tam reaksiyon insanlar arasında değişebilir. Kararmanın etkisini belirleyen bireysel vücut kimyanız bu süreyi kişiden kişiye değiştirebilir.

 

 

Gümüşten Renk Değişikliğini Görmek

 

Gümüş  % 92,5 saf gümüştür. Kalan% 7,5 bakır gibi metal alaşımıdır. Yani, biraz lekelenme yaşıyorsanız, bakırın buna neden olması mümkündür. Öte yandan, gümüş rengi karardığında, sonuç genellikle ciltte siyah lekelenmedir. Havadaki gazlar gümüşün siyaha dönmesine neden olabilir.

Ek olarak, genellikle kararmayı engellemeye yardımcı oldukları için diğer metallerle kaplanmış gümüşü bulacaksınız. Platin metal ailesinin bir üyesi olan Rodyum, bu şekilde yaygın olarak kullanılır.

Bakım konusunda, gümüş takılarınızı takı kutularınızda kendi bölmesinde saklamalısınız. Ya da bir bez torbaya koyabilirsiniz. Mücevheratın bakımı, gümüşün çok yumuşak bir metal olması nedeniyle çizilmeyi önler.

 

 

Birlikte Lekelenmeyi Önlemek

 

İşin güzel yanı, cildinizin takılarınızın rengini almasının kalıcı veya zararlı bir etkisi yoktur. Cildinizi ovalayarak ve alkolle temizleyerek ardından sabun ve suyla temizleyerek kolayca çıkarabilirsiniz.

 

 

Diğer Metalleri Giymek

 

Bazı metaller, lekelenme olasılığı daha fazla olan hassas cildi olan insanlar için daha iyidir. Bu durumda giyilecek en iyi metaller rodyum, paslanmaz çelik ve platindir.

 


Gümüş Değerinde Bilgiler

21 Ekim 2019

Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR