Gümüş Kararmaz mı?

Gümüş Kararmaz mı?

 

Gümüş düzenli olarak takı takanlar arasında giderek daha popüler hale geldi. Neredeyse her durumda giyebileceğiniz muhteşem mücevherler arıyorsanız, gümüş listenizin başında olmalıdır. Yüksek kaliteli gümüş takılar yıllarca sürebilir ve birçok mücevher koleksiyonunun bel kemiğidir. Doğru şekilde bakıldığında, size gümüşten daha fazla paranın karşılığını veren takı yoktur.

Pek çok insan ilk kez gümüş satın alırken sorduğu ortak bir soru var: "Gümüş kararır mı?"

Cevap evet, olabilir. Gümüş, yüzde 92,5 gümüş ve alaşımı oluşturan diğer metallerin yüzde 7,5'inden oluşur. Başta bakır olmak üzere diğer metallerden bazıları, gümüşün havadaki nemle etkileşime girdiğinde zamanla kararmasına neden olabilir.  
Neyse ki, gümüş takılar takarken oluşacak kararma miktarını sınırlandırmak için yapabileceğiniz çeşitli şeyler var.

 

 

Gümüş Takılarınızı Uygun Şekilde Saklayın

 

Gümüş takıların kararmasını engellemek için yapmak istediğiniz ilk şey, takmadığınız her zaman düzgün bir şekilde saklamaktır. Çok sık olarak, insanlar mücevherlerini alıp, üzerindeyken komodine veya şifonyere atarlar. Güvenli bir şekilde saklamak için doğru yol bu değildir.

Gümüş takı takmadığınız zamanlarda evinizin serin ve karanlık bir yerine yerleştirmelisiniz. Güneş ışığından, nemden ve sıcaktan uzak olmalıdır. Ayrıca her gümüş takı parçasını kendi plastik torbasına yerleştirmeyi ve torbadan havayı çıkarmayı düşünmelisiniz. Bu, kararmasına neden olabilecek kirletici maddeler ile temas etmesini önleyecektir.

 

 

Nemden Uzak Tutun

 

Bir gün yanlışlıkla gümüş takılarınızı duşa girerken takarsanız bu dünyanın sonu değildir. Ancak nem, gümüş takılarınızın kararmaya devam edeceğini neredeyse garanti edecek şeylerden biridir. Yani her ne pahasına olursa olsun nemden uzak tutmalısınız.

Banyoda hiçbir zaman neme maruz kalabileceğini düşündüğünüz bir gümüş takı bırakmamalısınız. 
Gümüş takılarınızı gereksiz yere suya maruz bırakmadığınızdan emin olmalısınız. Nem, gümüşün en büyük düşmanlarından biridir.

 

 

Gümüş Takılarınızı Kullandıktan Sonra Temizlemeyi Unutmayın

 

Gümüş takılarınızı her çıkardığınızda, uygun bir şekilde saklayın. Fakat saklamadan önce, kuru yumuşak bir bez alıp silerek temizlemelisiniz.

 


Gümüş Değerinde Bilgiler

18 Ekim 2019

Etiketler: Gümüş Değerinde Bilgiler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR