Yüz Şekline Göre Takı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Yüz Şekline Göre Takı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

İster oval, ister yuvarlak, dikdörtgen, kare, kalp, armut veya elmas olsun hepsi özel mücevher stilleriyle tamamlanır. Doğru kuyumcu ile doğru mücevher takmak bir yüzü dengeler ve en iyi özelliklerini ortaya çıkarır.

 

 

Oval

 

Oval yüzler hemen hemen her mücevher stilini giyebilir ve genellikle “mükemmel” yüz şekli olarak kabul edilir. Bununla birlikte, aşırı uzun küpeler takmak, yüz şeklini uzatacaktır. Oval yüz şeklini çarpıcı şekilde dengelemek istiyorsanız, üçgen biçimli küpeler kullanmayı düşünebilirsiniz.

 

 

Yuvarlak

 

Yuvarlak yüz aynı zamanda yumuşak ve kıvrımlıdır, ancak oval yüzün aksine, çevresinde eşit bir mesafe vardır. Bu yüz şekli için takı seçerken asıl amaç görünümü uzatmak olmalıdır. Daha uzun, kıvrımlı kolyeler takmanızı, böylece üçgen şeklinde bir “V” oluşturmanızı, yüz ve boynun uzunluğuna dikkat çekmenizi öneririz. Yuvarlak yüzler ayrıca uzun, çarpıcı biçimde dikey küpeler takmak için idealdir. Güçlü bir dikey çizgiye ve yüzün uzunluğuna dikkat çeken herhangi bir mücevher tarzı gurur verici olacaktır.

 

 

Dikdörtgen

 

Dikdörtgen veya dikdörtgen yüz genişliğinden daha uzun yüz tipinde kısa kolyeler, boy gösterimini azaltacaktır, gerdanlık benzeri takılar için idealdir. Küpeler elbiseye uymalıdır. Dikdörtgen yüz şekilleri büyük, kalın, dramatik, geniş küpe parçaları seçmelidir. Yüze genişlik kazandıran küpeler tercih edilmelidir.

 

 

Kare

 

Kare yüzlerle güçlü çene hatları gelir. Yüzün tepesinden çeneye olan mesafe yüzün genişliğine eşleşir. Kareler, uzunluk yanılsaması yaratmak için yumuşak açılar eklemek ve çene çizgisini yumuşatmak isteyecektir. Uzun ve kavisli kolyeler kare yüzler için idealdir.
Oval halkalar, uzun damlalar ve dar avize küpeler, yüzün uzun durmasını sağlamak için en iyisidir. En önemlisi de kare yüzler kısa, düğmeli, geniş takı stillerinden uzak durmalıdır.

 

 

Kalp

 

Kalp şeklindeki yüzlerin geniş kaşları ve dar çeneleri vardır. Alındaki yüzün genişliği çenedeki genişlikten daha büyüktür. Kısa ve kavisli kolyeler, çene çizgisinde uzunluğun görünümünü azaltmaya yardımcı olur ve çenenin keskin noktasını azaltır. Kalın gerdanlık, büyük boncuk zincirli kolyeler, boynunda bir dolgunluk yaratacak ve daha sonra alnın genişliğini dengeleyecektir. Çene hattına genişlik kazandıran küpeler idealdir. Amaç, dar çeneyi dengelemek için bir boşluk doldurma tasarımı oluşturmaktır. Gözyaşı damlası veya üçgen biçimli küpeler buna bir örnektir.

 

 

Armut

 

Armut şeklindeki yüzler, kalp şeklindeki yüzlerin zıddıdır ve geniş bir çene çizgisine sahip dar kaşları tutarlar. "V" şeklindeki kısa kolyeler idealdir. Bu daha uzun bir yüzün görüntüsünü verir ve çeneyi dışarı çeker.
Küpeler söz konusu olduğunda bunun tam tersi olduğunu unutmayın. Armut yüzleri kalp şeklinde küpeler takmalıdır yani parçanın en dar kısmı geniş çene çizgisinin yanına düşmelidir.

 

 

Elmas

 

Elmas yüz, dengeli, açısal ve dramatiktir. Elmacık kemikleri alnın ve çenenin eşit derecede dar olmasına rağmen, bir elmas yüz en geniş yüz tipidir. Oval yüz şekli gibi çoğu takı sitiliyle uyumlu olabilir. Elmas yüzler hemen hemen her şekli taşıyabilir ama sadece yaka çizgisini tamamlamayı düşünmelidir. Aynı şey bir elmasın küpeler seçimi için de geçerlidir.

 


Gümüş Değerinde Öneriler

23 Ekim 2019

Etiketler: Gümüş Değerinde Öneriler
Haziran 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR